fredag 28 mars 2008

Boban i Marko Markovic på Musikens hus

Erdogan Orkestar på scenen med Ruhi och Otis i fronten.

Om detta går knappast att förtälja! En så sanslös upplevelse kan bara upplevas. Erdogan Orkestar är Västsveriges stoltheter i branchen och de gör vad de ska, de blir mer samspelta och säkra för varje spelning.
Men det är inte lätt att vara förband till en legend. För när Boban Markovic Orkestar går upp på scenen visar publiken vad de väntat på. Obeskrivligt! Tungt, tajt och ett sjuhelvetes sväng. Fyra tenorhorn borgar för ett fett komp och med fem trumpetare har bandet nästan onödigt mycket kompetenta solister. Ett pärlband av nya och gamla låtar strömmar från de guldglänsande lurarna. Särskilt rörande är den blick Boban ger Marko när sonen solar. Så fylld av stolthet. Inte bara att de spelar som gudar, de kan sjunga också och publiken hjälper gärna till i refrängerna.
Jag är hänförd och har svårt att hitta ord. Självklart var det fullknökat och Balkan Beat Party fortsätter att övertyga i Göteborgs klubbvärld.
Jösses, vilken stämning. Jo, jag hann dricka ett par glas vodka innan och omdömet var eventuellt en smula fördunklat. Dessutom tror jag att jag dansade knät ur led, eller något. Men än sen då. Musik, dans, alkohol och vänner, vad finns mer att begära av livet?

Inga kommentarer: