onsdag 18 juni 2008

Ukrainskt grisfett

Vid en tävling i Lutsk i Ukraina åt Volodymur Stregalin ett kilo grisfett på 25 minuter!


Ibland kan det dock vara problem när man har grisfett som nationalrätt. Det får denne Ukrainske man erfara när han försöker bjuda sina icke-ukrainska vänner på Salo.


Det finns förstås metoder för att få själva ätandet av fettet att gå lättare.
Enligt denna handledning ser proceduren ut som följer.

1. Drick ett glas vodka
2. Ett bett saltgurka
3. En bit Salo
4. En bit rå vitlök doppad i salt
5. Konversera med dina vänner i 45 sekunder och gå sedan till steg ett igen.

Här finns en instruktionsvideo för den som vågar försöka.

Här kan man väl börja ana fettets egentliga funktion. Fett gör att man kan öka sitt alkoholintag utan att trilla omkull. Tydligen lägger sig fettet som ett filter som endast långsamt släpper in alkoholen i systemet (ett exempel på det är när Zarah Leander drack upp oljan ur flera sardinburkar för att kunna supa Joseph Goebbels under bordet så att hon kunde få hans namnunderskrift på ett utresetillstånd). Å andra sidan borde förstås effekten sitta i desto längre. Hur baksmällan blir kan vi bara ana oss till.

Jag har tidigare haft med en låt med Poplavski som lovsjunger denna maträtt. Eftersom det varit rätt mycket ister senaste tiden väljer jag istället att avsluta med lite fettförbrännande dragspelsrock. Ukrainska Vopli Vidoplyasova (detta namn tycks alltid stavas olika var gång det översätts till latinska bokstäver) åker ut på landet och underhåller i liten by. Det blir både fotboll och dans. Klart konditionsförhöjande.

Inga kommentarer: