söndag 8 juni 2008

Bolshevikingar och Bosnia Express


Efter att ha sett Khaled på trägår'n - utförlig recension på systerbloggen Brandybeat- kändes det inte som om det var dags att gå hem. Eftersom inside-information(Jugo i Bosnia Express) nått mig om att en betydligt mindre men vildare spelning ägde rum på ett obskyrt industriområde i Högsbo grenslade vi våra cyklar och trampade genom den sommarvarma natten mot nya äventyr.
King Georges ställe är som taget ur en Kaurismäki film. En tämligen apart samling människor i olika åldrar med olika bakgrund dricker öl och dansar i en liten lokal som ser ut att vara dekorerad av....ja, här saknar jag ord. Långväga gäster var Bolshevikings från stockholm som med sin.....hm...uppseendeväckande scenutstyrsel gav surrealistisk touch åt tillställningen. Men, jävlar vilket drag! Det serverades bosnisk mat vilket innebar grillat lamm i bröd och billig pilsner. Gissa om jag trivdes? Gamla bekantingarna Bosnia Express äntrade därpå scenen med sin patenterade partymusik. Sättningen var den här gången trummor, tuba, dragspel, klarinett, elgitarr, tamburin och sång. Det var bara att dricka upp och kasta loss på dansgolvet som var rätt trångt. Jag vill minnas att jag försökte dansa kolo och humppa om vartannat, eller båda samtidigt. Vansinnigt roligt.

Slutligen var det dags för King George själv att ta scenen i besittning. Den gamle har svårt att röra sig nu för tiden och måste ledas till scenen där han sitter fast förankrad i en stol, men rösten är intakt. Det är varmt som i gehenna då den röjigaste och skramligaste bluesmusiken i väst bryter loss. Efter ytterligare några pilsner ger vi till slut upp och leder, av förklarliga skäl, våra cyklar genom den kvittrande gryningen mot Majorna. En helkväll.

Inga kommentarer: