söndag 29 juni 2008

Party vid Svarta Havet och dragspels-hårdrock

Självklart fanns Tigermannen på Kon-Tiki och visade klorna! Söderhavs-haket har blivit en nattklubb vid Svarta Havet. Trångt, tätt och trevligt.


Antalet personer per kvadratmeter kändes som dubbelt så stort som på Café Hängmattan.

Att ta sig fram till baren var ett vågspel där erfarenhet från hockey-allsvenskan var en stor fördel. Vassa arbågar och stålhättor underlättade passagen. Färgade bälten i japansk kampsport behövdes för att bära ut drinkarna.

Dansgolvet var inte att tänka på för ömtåliga individer. Men vill man dansa så får man stå ut med lite tacklingar. Trängseln gjorde dock att osedlighetsfaktorn bland de dansande ökade och utrymmet mellan kropparna minskade till i det närmaste omätbara avstånd.

Var det roligt då? Självklart, men som gammal stofil uppskattar jag nog Café Hängmattan mer. Jag får ta ett fotbad för att fixa mina blåa tår. Puh....



Nu över till något helt annat. I dagarna pågår en hårdrockfestival i Göteborg. Ett ämne som inte hittills har rönt någon uppmärksamhet från Vodkabeat sida. Vissa yngre anförvanter har till och med vågat påstå att bloggförfattaren är ovilligt inställd till distade elgitarrer. Naturligtvis har Vodkabeat inte några fördomar mot någon musikstil. Metal är väl kanske inte den mest dansvänliga genren men hårdrockare brukar vara ett ganska trevligt släkte som är bra att festa ihop med och trots sin taggiga utstyrsel ofta är påfallande mjuka. Problemet är väl att få ihop hårdrock med den pågående dragspelstemat. Hmm.... När det kör ihop sig så får vi som vanligt gå till vårt östra grannland där det där med genreblandningar ligger på en helt annan nivå än i Sverige.

Hårdrock och dragspel? Inga problem. Finska bandet Nigthwish står på Metaltown-program och självklart har dragspelarna tagit upp deras låtar på repertoaren. Netta Skog spelar här tillsammans med en orkester låten Dead to the world på dragspel.

Varför Netta Skog har valt att anlägga en frisyr som mest förknippas med porrfilmer från 70-talet är oklart men hårdrock och dragspel har en lång tradition i Finland.

Gruppen Fratre - vars medlemmar inte heller kommer att stå modeller för finska frisörsförbundet - framför här den gamla Black Sabbath låten Paranoid utan elgitarrer men med två dragspel istället. Dragspel går alltså lika bra till hårdrock som balkandisko. Calle Jularbo Rules!!!!

Inga kommentarer: