söndag 3 maj 2009

Toksväng på Storan



Balkan Beat Box blev precis den hejdlösa upplevelse som jag hade hoppats. Ryktet hade visserligen gått före dem, men man vet ju aldrig. Först inledde några skönsjungande damer i bulgarisk stil från läktarplats och sedan satt bandet igång att spela, på golvet bland publiken. Som alltid en effektiv stämningshöjare.



När bandet väl kommit på scenen var det ingen som helst tvekan, redan efter första ackordet märktes vad som var på gång. Tajt, tungt, och rutinerat med både finess och energi. Och publiken var med på noterna och dansade hela konserten igenom. Det enda konstiga var att det inte var utsålt. Göteborg är en märklig konsertstad.
Svettiga men lyckliga applåderade publiken som krona på verket in bandet för ett långt extranummer. Wow!

Skivorna med BBB är lite ojämna i produktionen och visar inte riktigt upp deras kapacitet som liveband. För de som inte vet hur bandet låter bifogas här en konsert-inspelning från 2007 som ger en hyfsad bild. Även om jag tycker att det var ett fetare sväng igår. Men jag är ju subjektiv som vanligt.



Efteråt stannade jag och drack öl och dansade till gamla favoritet som förmedlades av DJ:arna från Balkan Beat Party Göteborg. Det går ju inte att gå hem på stört efter en sådan upplevelse. Inser att Storan är en fräck lokal. Det skulle var härligt med något etablissemang i stil med Södra Teatern(i Stockholm)även här, fast publikunderlaget är kanske i minsta laget. Fast vem vet?

Inga kommentarer: