lördag 31 maj 2008

Balkan Beat Party: dagen efter.




Voj, voj, voj, öl och vin och sprit om vartannat. Varför blir det så? Visst, fredag, varm sommarkväll, trevliga människor, vildsint dans, klart man blir törstig. Och förstås, Balkan Beat Party. Som vanligt russinet i månadens kaka. Allt mer övertygande i sin enkla uppbyggnad. Öststatsmusik + en bar + något hundratal glada människor = Göteborgs bästa party. Det känns som att vara på charterresa - i majorna! I går var det bättre än någonsin. Kanske var det vädret som försatte gästerna på det soligaste humöret på den här sidan nyår. Att musiken passade undertecknad behöver jag väl inte nämna. Den schweiziske DJ gjorde en kokande mix av gamla och nya balkan beats som fyllde dansgolvet och höjde temperaturen till osvenska grader.

Kvällen live-akt bestod i att Göteborgs överlägset bäste trumpetare och superstjärna i balkangenren äntrade scenen. Jag talar förstås om Ruhi Erdogan. Med sig hade hade han den stabile och fingerfärdige Monsieur Fifi på darbuka. Den rutinerade duon pumpade tillsammans med inspelade rytmer upp trycket i lokalen till bristningsgränsen



Klöset är garanterat med den sedvanlige tigermannen i lokalen.


Stilstudie av Monsieur Fifi med sin darbuka


En låt om dagen bör det vara. För att inte bryta traditionen slänger jag in en video från ett liknande party någonstans nere i Europa. DJ Click och klarinettisten Merlin Shepherd i samarbete.

2 kommentarer:

retrotarded sa...

Hey man! Efter olika sökningar på Google, så finner jag gång på gång fram till din eminenta blogg! *bookmark* :) Verkar som att vi har gemensamma intressen minsann. Du är välkommen att joina oss (mig, min homie Svein-Erik [Balkan Beat Party's fader] + många andra) i det superba parklivet i Oslo, där vi som oftast sprider balkan beats till alla de främmande kulturerna som finns representerade & självklart även på Parkteatret där BBP håller hus. Rock on & keep up the good work! MVH MiLLe (myspace.com/millemon)

vodkabeat sa...

Kul att du gillar bloggen! Ja, Oslo verkar kul men tid och pengar sätter vanligtvis käppar i hjulet.Fast vem vet...