torsdag 9 oktober 2008

Indisk disco i Ryssland

Dags för en riktig kultrulle i vodkabeat. Den indiska Disco Dancer från 1983 blev en riktig succe i stora delar av världen(själv såg jag den i Marocko) inte minst i Sovjetunionen. Tidens gång har bara förstärkt kultstatusen. Det är en osannolik story som berättas tillsammans med slagkraftiga låtar och hiskeliga dansnummer. En kombination som aldrig upphör att attrahera människor. I gamla sovjetunionen dubbades talet till ryska men sångerna var kvar på orginalspråk vilket gjorde att många ryssar kunde nynna med i sånger på hindi. Till exempel Jimmi Adja som ger en god bild av filmens karaktär.

Just denna låten har satt sig på hjärnan hos många. En man från Tadjikistan som jobbar på ett lager i södra Ryssland kan sångerna utantill med utspel och rörelser. Framför allt har han flera helt olika stämmor som får åhörarna att häpna. I en mycket fascinerande video visar han upp sitt register inför sina arbetskamrater.
Föreställningen slutar med att chefen kommer in och säger åt dem att börja arbeta. Han förstår uppenbarligen inte vilken talang han har anställd. Chefer.....

Inga kommentarer: