onsdag 28 maj 2008

Räfven, Svjata Vatra och Urkult


Är vodkabeat mutbart? Tja varför inte. Bara för att en filantropiskt lagd vän i Räfven har haft godheten att gratis tillhandahålla mej en skiva med nämnda band behöver jag ju inte skriva om den. Men sanningen att säga så har skivan snurrat flitigt i mitt kök sista tiden. Förutom att omslaget är onödigt välgjort och innehåller ett tärningsspel (med regelhäfte) så är skivan omväxlande och kaotisk på ett Räfvaktig sätt och är utmärkt att diska, städa och supa till. Ett och annat danssteg blir det också men det är ju så självklart att det inte behöver nämnas. Medan vi väntar på en ny video med Räfven kollar vi på en inspelning från kulturkalaset i Göteborg.


Att Räfven kommer till urkult har jag skrivit tidigare men det tål kanske att upprepas. Appropå urkult har jag hittat en video med ett annat band som skall spela där som påminner lite om Räfven i attityd och uttryck. Svjata Vatra är från Ukraina och Estland och tycks kunna behärska många instrument och stilar. Kan bli mycket intressant.




|
Märklig storlek det blir med myspace-videos men det får gå. Här är ytterligare en video med Svjata Vatra denna gång med säckpipa.

Inga kommentarer: