torsdag 28 augusti 2008

Schweizare med kaotisk Medelhavsmix




Bilder på den schweiziska DJ-duon Gypsy Sound System som skall dirigera musiken på Café Hängmattan i morgon har droppat in på min mail och visst ser det intressant ut.

DJ Olga och Dr Schnaps har enligt bifogad information framträtt tillsammans med bland annat Balkan Beat Box. Wow! Ett helt okategoriserbart band med hög partyfaktor som jag tyvärr aldrig sett live. Skivorna är som så ofta lite ojämna men aldrig ointressanta. Spelningarna har dock en hel del visuella inslag som klart förhöjer stämningen. Vi låter således en kaotisk inspelning med Balkan Beat Box få helgkänslan att vakna på allvar.

Ganska rörig och suddig video men med en hel del fina klipp finns instoppade emellanåt. Balkan Beat Box är ju som tidigare sagts baserade i New York och blandar friskt på det där hämningslösa amerikanska sättet även om de flesta medlemmarna har sitt ursprung i Europa och Mellanöstern. Någon typ av Medelhavsmusik blir det för det mesta, fast ibland letar sig en karibisk baktakt fram. Gruppens historia finns naturligtvis på Wikipedia och självklart har de också en hyfsad hemsida.

Inga kommentarer: