lördag 5 juli 2008

You can call me "Nesse"


I dagarna är Bruce Springsteen i Göteborg. Ett faktum som inte direkt borde väcka någon uppmärksamhet på en öststatsblogg. Stor fest är det i alla fall vilket naturligtvis Vodkabeat ser med gillande på. Men vänta ett tag.... Med tanke på den pågående dragspelssatsningen kan man ju få in den svenskättade gitarristen Nils Lofgren på bloggen. Sverige kan ju med lite god vilja räknas in bland öststaterna. Han började med att träna dragspel i tio år innan rocken tog över och är fortfarande en hejare på sagda instrument. När han för ett antal år sedan var på släktträff passade han på att hoppa in i spelmanslaget och spela med några låtar.
Amerikanska tittare tycks knappast tro sina ögon när de ser rockaren iförd blomsterkrans leda orkestern i polska och hambo.

Visserligen har Nils varit på Ransätersstämman "som Woodstock för dragspelare" lär han ha uttryckt sig enligt NWT. Men han har mest spelat klassiskt dragspel. Här visar han upp att han fortfarande kan ta sig an Humlans Flykt av Rimskij-Korsakov som väl anses vara ett mästarprov för dragspelare. Inte riktigt så flyhänt som ryssen i ett tidigare inlägg, men inte illa med tanke på att han numera spelar annan musik(och instrument).

Inga kommentarer: