fredag 13 februari 2009

DJ Vasile


Därmed så lämnar vi Ryssland och söker oss söderut. Helgen närmar sig och vi tar ett kliv in i den moldaviska klubbvärlden. Gamla bekantingarna Zdob si Zdub har inte varit med på ett tag. Här besjunger de DJ Vasile på sitt patenterade sätt. Etniska instrument, folkdräkter, ringdans och tunga rytmer. Kan ingen boka det här bandet till Sverige? Skulle säkert bli en underhållande tillställning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ångående dina åsikter om hiphop så förstår jag dig til en viss del. Hiphopen vi ser på TV, visar tyvär inte den goda sidan av Hiphop. Tyvär spelas det bara komersiella låtar, vilket tvingar många duktiga och usla rappare att rappa om Cash, brudar, bilar. Kreativa låtar, och låtar som handlar om verkligheten får tyvär ingen uppmärksamhet, eftersom skivbolagen tycker att det är tråkigt och att det inte säljer.

Visst handlar hiphop till en viss del om "Jag har lyckats, jag hade ingenting. Men nu har jag allt, pengar, brudar och bilar". Men det som stör en hiphop-älskare som jag är att vi tyvär bara får se den sidan av hiphopen. Här har jag några låtar som jag hoppas ändrar din syn på Hiphop.




Här har vi en låt med Chicago rapparen Common som förövrigt vunnit flera Grammys, låten handlar helt enkelt om folket, mer berättar jag inte hoppas att du lyssnar och gillar låten.

http://www.miloop.se/film_view.aspx?movie=10618

vodkabeat sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
vodkabeat sa...

Visst har du rätt. Cool låt med bra text(även om mina åsikter om rytmen delvis kvarstår) Skall kolla upp mer. När det gäller amerikansk hip-hop är jag annars så gammalmodig att jag mest gillar rötterna, Gil Scott Heron och Last Poets m.m. Dels för att de hade politiska texter men också för att de spelade själva. När det gäller nutida hip-hop är jag fascinerad av den franska scenen, Även om jag inte förstår så bra. Kolla tex Ministere de Affaires populares
http://www.youtube.com/watch?v=g_dQrGX2D1I&feature=related
De spelar dessutom instrument och väver in franska och arabiska melodislingor. En av de bästa konserter jag varit på är franska Java som fick ett tält att koka på en festival i Australien.Tack för responsen! Man lär sig alltid något nytt!