onsdag 24 november 2010

Balkan Party igen

Balkan Beat Party 26/11 from Startsladd on Vimeo.


Tiden bara rinner iväg. Det är åter dags för ett Balkan Beat PartyMusikens Hus i Göteborg. Fredag 26/11 Närmare bestämt. Det kan behövas så här när vi har tre-fyra månader Göteborgsvinter framför oss. Brr. Dags att korka upp och valla dansskorna. Vi behöver glömma årstider, jobb, studier, chefer och vardag och istället ge oss hän. Månadens band kommer ifrån Danmark och heter Klepti Klepti. Eftersom jag aldrig haft den äran letar jag upp dem på tuben och kollar. Minsann ligger inte en liten trailer för evenemanget ute.



Eftersom vodkabeat är internationellt orienterad kommer här en dansk språkövning:
"Klepti Klepti (Balkan/tyrkisk og påp) Et sted på fugleflugtslinjen mellem det tyrkiske højland og den disko-dansende, pulserende metropol finder du Klepti klepti, som i det seneste år har udviklet nyt repetoire, ny lyd og en dansegulvs træfsikkerhed på 99%! Bandet har i høj grad bevaret kærligheden til den akustiske melankolske balkansjæl og bragt den med sig ind på klub-scenen, i et mix som tricker illusioner og forventninger.

Med den altid højhælede Gunni Torp på sax/vokal (Gunni & Nitterne, Orkestar Baxtalo) og den lynende S. Meinild 1.sax (Astroids Galaxy Tür) i fronten af en 12 ventilers backinggruppe: Med Frelseren på trommer, Agent Bendsen på keys, Kris Jewel på accordion og Tyrnoss på tuba, bliver der lagt grantræer ned på Klepti kleptis vej mod jordens indre og ud igen !"


Från tidigare í år hittade jag även denna lilla filmsnutt.

Inga kommentarer: