måndag 28 december 2009

Ny video från Lyapis Trubetskoy



Det var ett tag sedan Vitryssland figurerade på Vodkabeat, vilket uppmärksammats av vissa läsare. Men nu har jag glädjen att få presentera en (ganska)ny video med Lyapis Trubetskoy, det mest framgångsrika av alla vitryska band. Ytterligare en skiva kan dessutom läggas till deras redan digra diskografi, och som vanligt finns den att ladda ned gratis här om man så önskar.

Det är en spektakulär video som denna gång tar sats i sovjetisk 20-tals estetik. Jag skulle gissa att videomakarna har studerat avantgardister som Malevitj och Rodtjenko. Konstnärer verksamma i Ryssland och Sovjetunionen under det tidiga 1900-talet. Stilbildare och skapare av konstriktningar som konstruktivism och suprematism. Inte illa för en rockvideo men inte särskilt förvånande när det gäller Lyapis Trubetskoy som tidigare samarbetat med videoskapare i den absoluta frontlinjen.


Visst ser sångaren Sergej Michaloks ut som poeten Vladimir Majakovskij i denna video! Ingen slump det heller skulle jag gissa.

Nytillkomna läsare som inte känner till bandet kan gå till tidigare inlägg där ganska många av Lyapis Trubetskoys videos har visats.

Inga kommentarer: