söndag 30 maj 2010

Peter Nalitch igen


Så var schlagerfestivalen över för den här gången. Den svenska pressen har uttryckt åsikten att man borde lägga ned hela tävlingen eftersom Europa inte förstår att det svenska bidraget alltid är bäst. Alternativt satsa på en svensk festival med motiveringen "att det är den som gäller". Då kan vi också vara säkra på att rätt nation alltid vinner. Fast varför stoppa med schlagerfestivalen? Man borde ju även lägga ned fotbolls-VM, dit Sverige inte kvalificerat sig, eftersom "det ändå är allsvenskan som är det viktigaste".

Nåja, Vodkabeat är måttligt intresserad spektaklet men höll ändå den ena tummen för Rysslands Peter Nalitch och den andra för Serbiens Milan Stankovic. Bidrag som dömts ut och förhånats av en enig svensk press men som jag (inte utan viss skadeglädje) noterar kom i mitten av det startfält, den svenska låten inte kvalificerade sig till.

Nåväl, att någon av mina favoriter skulle vinna var väl knappast att vänta. Jag har haft med båda bidragen tidigare och spelar istället en annan låt med Peter Nalitch. Uppföljare till lågbudget-succen Gitar heter Overburdened. Som vanligt en cool låt med intressant engelska i både grammatik och uttal. Dessutom snygg dans och fräsig klädstil.

Inga kommentarer: