torsdag 31 januari 2008

Rutinerade rumäner



Lördagen den tredje november spelar Fanfare Ciocarlia åter igen i Göteborg. Denna gång på Nefertiti. Biljett har jag sedan länge. Det blir förmodligen fullsatt och med all säkerhet ett jävla drag. Efter att gett ut plattan Kings & Queens med eliten av Europas romska sångare och sångerskor och varit med på soundtracket till "Borat" är Fanfares popularitet större än någonsin.
Tyvärr har den lille klarinettisten och publikmagneten Ioan Ivancea gått ur tiden(2006). Men resten av gubbarna ger järnet. Hur dessa inte särskilt vältränade, storrökande spritdrickare kan blåsa så hårt och så länge är fullständigt obegriplig. Framför allt kompet imponerar, inte minst de bastanta tubaisterna. Snabba och tajta är bara förnamnet.

Jag har själv träffat dessa märkliga musiker när jag spelade i ett förband på deras konsert på Berns i Stockholm härom året. De hade då med sig den lätt slitna bulgariske jesuskopian Johnny Iliev som syns i videon ovan. Huruvida de har någon utomstående sångare med sig i Göteborg är oklart. Förmodligen inte, men de kan sjunga själva. I Stockholm kommer tydligen Esma Redzepova från Makedonien att vara med men den godbiten missar vi i Göteborg. Synd för jag har inte sett Esma live.

1 kommentar:

cocoshel sa...

Fanfara Ciocarlia i koncert i Sverige

18.02.09 DK-Copenhagen Amagerbio "Queens & Kings"
19.02.09 S-Lund Majeriet "Queens & Kings"
20.02.09 S-Götheborg tba
21.02.09 S-Stockholm tba "Queens & Kings"
22.02.09 FIN-Helsinki House Of Cultures "Queens & Kings