tisdag 25 januari 2011

Las Balkanieras på Musikens Hus



Las Balkanieras , the Queens of Balkan Dancehall Trash Pop. Jo, så presenteras de faktiskt på Youtube. Någon sorts tung dansvänlig discopop således även om senaste alstret Moje Plavi Oci snarare andas femtitalsrock med balkankryddning. Inte helt förutsägbart alltså. På fredag(28/1) kan vi se denna tysklandsbaserade trio med ursprung i Kroatien, Ryssland och Bosnien, ta scenen på Musikens Hus i besittning. Arrangemanget är ett samarbete mellan Balkan Beat Party och Balkanika, två klubbar med kompassens riktad åt sydöst. Det kan bli en lätt svettig afton. Och visst behöver man värme i dessa kylslagna tider, dags att locka fram vårkänslorna.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Wunderbar! Fan att jag missade den konserten. Få skylla på filmfestivalen. Förresten: när jag reste runt i Tyskland senast la jag märke till att det talades mycket ryska överallt, speciellt i trakterna längs Rhen- och Moseldalarna. Sedan fick jag reda på att sedan 1989 har över 1 miljon ryssar flyttat till Tyskland. Många av dom så kallade Wolgatyskar som Stalin tvångsförflyttat till Sibirien. Många av dessa ättlingar talar inte ett ord tyska, men kunde de bevisa att minst en släkting två led bakom hade tyskt blod, var de garanterade tyskt pass. Inte många här i Sverige som känner till den delen av historien. För att inte tala om alla Rumänientyskar som stack så fort Ceaucescu hade tagit sin sista suck. Nä, nu blir jag för långrandig - ha en trevlig helg! :)

vodkabeat sa...

Intressant. Min egen kunskap kommer främst från Vladimir Kaminer som blivit en känd författare och DJ i Tyskland. Framföra allt Militärmusik och Russendisko, men även det Totalitära Köket- Socialismens kokbok tillsammans med Olga rekommenderas. Allt översatt till svenska och tillgängligt i bokhandel och bibliotek