lördag 6 februari 2016

Dragspel i köket igen

Jo, det har varit tyst på östfronten ett tag men nu är det dags att börja igen, åtminstone lite smått.
Det blir en av alla dragspelsvideor från köket någonstans där i öst. Det är sån härlig livsgläde i dessa hemmainspelade snuttar. Här är det två ynglingar med ett tvåradigt garmon och ett femradigt Bayan(?) som fixar stämningen i köket. Att något sådant skulle utspela sig i Sverige är väl tämligen otänkbart.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Здравствуйте!
Jag måste bara meddela att din blogg är mycket intressant. Jag är också något så ovanligt som en svensk som är helt besatt av rysk musik och balkan musik. Ska gå på Leningrad i Berlin i maj, första gången!

Kan tipsa om, ifall du inte redan har hört dem, grupperna S.A.R.S (Serbien) som påminner lite om Dubioza kolektiv men lite mindre politiska och Vulgargrad (Australien) som kör blatnaya pesnja.

vodkabeat sa...

Kul att du gillar den och att du gillar Östeuropeisk musik, det är ovanligt i Sverige! Bloggen var från början en reaktion på all ensidig mediafokus på allt som kom från väst och för att det var kul att spåra upp konstig musik från öst. Jag har inte varit så aktiv på senaste tiden, det var lättare när jag själv var verksam inom musiken men jag kommer att hålla liv i bloggen på lite lägre nivå. Lite avundsjuk på att du skall se Leningrad, hade gärna åkt till Berlin men det passar inte de datumen. Det blir säkert en minnesvärd upplevelse.