torsdag 21 november 2013

Gothenburg Gadjos på skiva


 Jag är naturligtvis lite sent ute med Gothenburg Gadjos nya skiva. Jag är lite sent ute med allt nu för tiden. Men så är livet ibland. Den ligger redan ute på Spotify och blev recenserad lite här och var band annat som Veckans CD i Arbetet. För att vara blåsbaserad balkanmusik är det en liten ensemble. Tre blåsare och två slagverkare ingår i gruppen. Hur låter då balkan musik i kammarsättning? Tja, det man eventuellt tappar i tyngd vinner man i tajthet. Här är det frågan om samspelt exakthet i varje sekvens. Omväxlande och variationsrikt, ibland närmar man sig nästan jazz. En live spelning från Nefertiti får illustrera detta.

2 kommentarer:

Linneth sa...

Hej!

Hittade precis din blogg i jakt på ett blåsband, och tänkte att du om någon borde ha tips och förslag på ett riktigt, riktigt bra band. Min kille fyller 30 januari och önskar sig inget annat än Rejält balkanblås till sin fest i Göteborg.

Har du några tips och förslag? Vore verkligen tacksam för svar!

Vänligen,

Linneth Escobar

vodkabeat sa...

Bra balkanband växer inte på träd i Göteborg. Halkan Balkan är de jag närmast tänker på. De är unga och lovande och har en Facebook sida med telefonnummer och adresser för bokning.

Sedan finns det ju de mer etablerade band men Gadjos bor på olika ställen i Europa och är inte så ofta samlade. Süperstar Orkestar är Stockholms baserade och svårare(dyrare)att engagera. Men det kan finnas andra..