tisdag 21 juni 2011

Balkan brass även i Oslo


Fast om man händelsevis istället befinner sig i Oslo finns ju chansen att se Sanja Ilic och Balkanika Brass Orkestra på Rockefeller Music Hall. Själv har jag inte hört dem live men det verkar ju förtroendeingivande koncept. Tyvärr befinner jag mig inte i i närheten av Oslo vilket retar mig en smula.

Det kan bli riktigt bra. Den senaste skivan med bandet bådar gott. En förvånansvärt påkostad video(när det gäller balkanbrass) finns också till beskådande.

fredag 17 juni 2011

Mässingsduell i Stockholm


Jodå, sommarstiltjen har lagt sig över Vodkabeat men för de som råkar befinna sig i närheten av Stockholm finns det ju begivenheter. En duell mellan balkans mest framstående brassband är ju inte att förakta. Tunggunget från Rumänien möter ekvilibristerna från Serbien. Fanfare Ciocarlia mot Boban i Marko Markovic Orkestar.
Det kan bara sluta på ett sätt. En helt fantastisk afton. Jag har ju haft äran att se båda orkestrarna ett antal gånger och menar att dagsformen och spelhumöret kommer att avgöra. Skivbolaget har i alla fall byggt upp intresset med några fina filmsekvenser. Här är nummer 2.


Jag har haft med nummer ett en gång förut men det var ju ett tag sedan, så här är den igen.